Թեթև արդյունաբերության բարելավված հիդրոֆոբ նյութերի ստացման տեխնոլոգիայի մշակումը / The treatment of technology of improved hydrophobik materials in light industry - Բարսեղյան, Մարիետտա Կամոյի / Barseghyan Marietta (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2018)
Կաշվի և գործվածքի հիդրոֆոբացումը, այսինքն, դրանց ջրամերժ հատկություններ հաղորդելը, այսօր թեթև արդյունաբերության համար արդիական խնդիր է դարձել։ Դա կապված է ինչպես նոր հիդրոֆոբացնող արգասիքների երևան գալով և բարձրամոլեկուլային նյութերով, կաշվի և գործվածքի մշակման մեթոդներով, այնպես և հիդրոֆոբացված կաշվի և կտորի պահանջների մակարդակի բաձրացմամբ / Гидрофобизация кожи и тканей, то есть придание им водонепроницаемых свойств, сегодня стала актуальной проблемой для легкой промышленности. Это связано с появлением новых гидрофобных веществ и высокомолекулярных препаратов, методов обработки кожи и тканей, a также с повышением уровня требований к гидрофобизированным кожам и тканям / Hydrophobization of leather and fabric, that is to say, giving them waterproof properties, has now become an urgent problem forlight industry. It is associated with the emergence of new hydrophobic substances and high-molecular materials, leather and fabric processing methods, and with the increase of hydrofobed leather and cloth requirenents
Ե.19.01« Թեթև արդյունաբերության նյութագիտություն, ապրանքագիտություն և տեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախսության թեման հաստատվել է Հայստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Մ. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Կարապետյան, Ա. Ն. Մելիքսեթյան ; Ատենախոսություն՝ 130 էջ, սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology