Հարկային քաղաքականության ազդեցությունը մակրոտնտեսական իրավիճակի վրա (ՀՀ օրինակով) - Մկրտչյան, Թաթուլ Մելսիկի / Mkrtchyan Tatul (Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ, 2003)
Հարկային հարաբերությունները վերաբաշխման բնույթի հարաբերություններ են, որոնք շուկայական տնտեսությանն անցման շրջանում ձեռք են բերում որակապես նոր իմաստ ոչ միայն հարկային համակարգի դերի, այլ նաև նրա առջև դրված խնդիրների առումով / Диссертационная работа посвящена изучению особенностей налоговых отношений в период перехода к рынку, ее использования как инструмент макроэкономической стабилизации, выявлению возможных путей ее совершенствования, и наконец, разработке подходов для повышения эффективности налоговой системы PA
Ը. 00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Տ. Տիգրանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Մարկոսյան. Ա. Ա. Եղիազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics