Կոնտակտային երևույթների ուսումնասիրությունը երկչափ համակարգերում - Եսայան, Աշխեն Էդվարդի / Esayan Ashkhen (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2004)
Վերջին տարիներին կիսահաղորդչային էլեկտրոնիկայի բնագավառում ամենանշանակալից հաջողությունները հիմնականում պայմանավորված են ցածր չափայնությամբ էլեկտրոնային համակարգերի ֆիզիկայի բնագավառում հայտնագործված երևույթներով։ Այս բնագավառում ձեռք բերված հաջողությունները մասամբ պայմանավորված են միաբյուրեղների աճի նորագույն տեխնոլոգիական մեթոդների՝ մոլեկուլյար-փնջային էպիտաքսիայի և մետաղ-օրգանական միացությունների գոլորշիներից գազա-ֆազային էպիտաքսիայի զարգացմամբ / Диссертации исследованы контакты двумерных систем: такие как 2D Шоттки метал-2D электронный газ (2D ЭГ) и 2D p-n-переходы, а также их особенности при практических применениях
Ա.04.10 «Կիսահաղորդիչների ֆիզիկա» մասնագիտությումբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Պետրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ալեքսանյան, Հ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics