Մթնոլորտյին օդի որակի բարելավման տնտեսական մեխանիզմի կատարելագործման ուղիները ՀՀ-ում / The advancement of economic mechanisms of air quality improvement in Republic of Armenia - - Կոշեցյան, Գևորգ Մուշեղի / Koshetsyan Gevorg (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2013)
Մթնոլորտային օդի որակի բարելավումը Հայաստանի Հանրապետության գերակա խնդիրներից է՝ կապված աղտոտման հետևանքով հասցված վնասի տնտեսական գնահատման և համարժեք փոխհատուցման խնդիրների հետ / Диссертационная работа посвящена изучению проблем загрязнения атмосферного воздуха, оценке причиненного ущерба, изучению современных тенденций изменения структуры загрязнителей и выявлению путей совершенствования экономических механизмов улучшения его качества / The dissertation is concerned with the pollution of the atmosphere, the tendency of structural changes of the polluters, damages caused by the pollution of the atmosphere and economic mechanisms to increase the quality of the latter
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախեսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ե. Զաքարյան, Լ. Վ., Չարխիֆալակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսգիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics