Ունամունոյի փիլիսոփայական արձակը / Unamuno’s philosophical prose - Պետրոսյան, Ռուզաննա Արշակի / Petrosyan Ruzanna (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2016)
Աշխատանքը նվիրված է 20-րդ դարի իսպանացի նշանավոր գրող փիլիսոփա Միգել դե Ունամունոյի փիլիսոփայական արձակի քննությանը: Ունամունոն ոչ միայն փիլիսոփա-գրող է, այլև քաղաքական և հասարակական գործիչ, հրապարակախոս, որի ստեղծագործական գործունեությունը չափազանց բազմազան է փիլիսոփայական էսսե, վեպ, նիվոլա (փիլիսոփայական վեպ) քննադատական հոդվածներ, հուշագրություններ, օրագրեր, հրապարակախոսական ելույթներ / Работа посвящена исследованию философской прозы выдающегося писателя философа Мигеля де Унамуно. В работе подробно рассмотрено философское и эстетическое восприятие писателя, показаны особенности его творческого пути; основным материалом исследования послужили его прозаические произведения: эссе, ниволы романы / The present work is dedicated to the investigation of the 20th century famous Spanish writer and philosopher Miguel de Unamuno’s philosophical prose. The research is a thorough study along the lines of Unamuno’s philosophical and aesthetic perceptions, the peculiarities of the writers creative life
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտոթյամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Առաքելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ռ. Մատինյան, Ն. Մ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 151 էջ, Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies