Արևելահայերենի և արևմտահայերենի բառապաշարային առանձնահատկությունները (զուգադրական քննություն) - Սաքապետոյան, Ռուբեն Կարապետի / Sakapetoyan Ruben (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2004)
Զուգադրական քննության է ենթարկվել արևելահայերենի և արևմտահայերենի տարբերություններն արտացոլող ողջ բառամթերքը, որ ամփոփված է մեր «Արևելահայերեն արևմտահայերեն ուղղախոսական բացատրական բառարանում» (շուրջ 16 հազար բառ և դարձվածքային միավոր) / Современный армянский язык в настоящее время представлен двумя литературными вариантами: восточноармянским и западноармянским
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի բանասիրական ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Սարգսյան, Ռ. Ղազարյան, Վ. Համբարձումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 49 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics