Էթնիկ ինքնության հիմնախնդիրները ժողովրդավարական անցման գործընթացում - Ճորոխյան, Տիգրան Աղասիի / Tchorokhyan Tigran (Երևանի պետական համալսարան, 2006)
Էթնիկ ինքնության հիմնախնդիրների բացահայտումը, գիտական ​​վերլուծությունը և նրանց դերի ու տեղի գնահատումը ժողովրդավարական անցման գործընթացում ամենաարդիականն են ժամանակակից քաղաքագիտության համար / Выявление проблем этнической идентичности, научный анализ и оценка их роли и места в процессе демократического транзита наиболее актуальны для современной политической науки
ԻԳ.00.02 «Քաղաքական ինստիտուտներ և պրոցեսներ» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Մանուչարյան, Ա. Վ. Աթանեսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science