Արդի կրթադաստիարակչական հիմնախնդիրները Ջավախքի հայկական դպրոցներում / Current upbringing and educational problems in Javakhk armenian schools - Սիրականյան, Նարինե Համլետի / Sirakanyan Narine (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2016)
Ջավախքի մշակույթը հայկական ամբողջական մշակույթի մի մասն է: Ջավախքի հայությունն այսօր տարբեր ոլորտներում, այդ թվում՝ նաև կրթական ոլորտում, ունի մի շարք հիմնախնդիրներ: Ջավախքի հայ բնակչությունը դարեր շարունակ կերտել է ինքնատիպ և հարուստ մշակույթ, որի հիմքը դպրոցն է / Армянские школы Джавахка, находясь на территории Грузии, были тесно связаны с армянской образовательной действительностью, руководствовались традициями управления армянской образовательной системы, и сохранили свою национальную идентичность / The culture of Javakhk is the part of armenian culture. Here armenians have created rich culture for centuries, which was based on the national school
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ե. Ս. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Աբրահամյան, Ա. Գ.Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրու Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 208 էջ, սեղմագիր՝ 21 էջ;
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy