ԱՄՆ-ի քաղաքականությունը Իսրայելա-Պաղեստինյան հակամարտության հանդեպ (1990-ական թվականներ) / USA policy towards the Israeli-Palestinian conflict. (the 1990s) - Հովհաննիսյան, Արտակ Համլետի / Hovhannisyan Artak (ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ, 2001)
Դեռ հին աշխարհի պատմագիրները Պաղեստինը անվանել են աշխարհի ճանապարհների խաչմերուկ / Древние историки называли Палестину перекрестком мира
Է․00.02 «Ընդհանուր պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Հ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Բայբուրդյան, Ռ. Կ. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանի ընդհանուր պատմության ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History