Ավտոմոբիլների հիդրավլիկական հաղորդակով արգելակային մեխանիզմների շահագործական հուսալիության բարելավում - Ջինյան, Արթուր Մարտինի / Jinyan Artur (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2007)
Ավտոտրանսպորտային միջոցների երթևեկության անվտանգությունը հիմնականում պայմանավորված է արգելակային համակարգի հուսալի և արդյունավետ աշխատանքով: Բազմաթիվ ուսումնասիրություններ ցույց են տալիս, որ արգելակային համակարգի տարրերի կառուցվածքային որոշ լուծումներ շահագործման ընթացքում տարբեր գործոնների ազդեցության հետևանքով չեն ապահովում նախագծման փուլում առաջադրված ֆունկցիոնալ պարամետրերը, դրանով իսկ նվազեցնելով արգելակման գործընթացի արդյունավետությունը, և հաճախ պատճառ դառնում ճանապարհատրանսպորտային պատահարների: Խնդիրն առանձնակի հրատապություն է ստանում Հայաստանի Հանրապետության համար, որտեղ ճանապարհների շուրջ 75%-ը գտնվում է լեռնային ռելիեֆի վրա և ավտոմոբիլների արգելակային համակարգի բանող տարրերի աշխատանքը խիստ ծանրաբեռնված / Целью диссертационной работы является совершенствование конструкции сочленения тормозной колодки и поршня рабочего цилиндра с целью повышения эффективности процесса торможения и ее эксплуатационной надежности
Ե.05.01 «Ավտոմեքենաներ և տրակտորներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ա. Բազիկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Սարգսյան, Օ. Ս. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի տրանսպորտային համակարգերի դեպարտամենտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology