Բնական թեթև լցանյութերով երկաթբետոնե սյուների կրողունակությունը սեղմող և լայնական նշանափոխ ուժերի համատեղ ազդեցության դեպքում - Մարգարյան, Տարոն Արտվինի / Margaryan Taron (Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2010)
Վերջին 50 տարիների ընթացքում տարբեր երկրներում տեղի ունեցած ավերիչ երկրաշարժերի հետևանքների ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ երկաթբետոնե հիմնակմախքով շենքերը, որոնք պարունակում են հակաերկրաշարժային միջոցառումներ, կարող են ունենալ մեծ վնասվածքներ, կամ կարող են քանդվել ամբողջովին՝ երկաթբետոնե սյուների թեք հատվածքների քայքայման հետևանքով / Изучая последствия разрушительных землетрясений, происходящих в разных странах мира на протяжении последних 50 лет, было установлено, что железобетонные каркасные здания, имеющие антисейсмические мероприятия, подвергаются либо большим повреждениям, либо разрушаются полностью, причиной которых является разрушение железобетонных элементов по наклонному сечению
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, և շինարարական նյութեր» գիտությունների թեկնածուի ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Թ. Գ. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ․ Ա. Համբարձումյան, Ա. Ա. Արզումանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «ՎՊԷԿՏԻ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology