Формирование коммуникативных механизмов использования побудительных предложений при обучении русскому языку (на неспециальных факультетах) / Հորդորական նախադասությունների օգտագործման հաղորդակցման մեխանիզմների ձևավորումը ռուսերենի ուսուցման ընթացքում (ոչ մասնագիտական ֆակուլտետներում) / Forming communicative mechanisms of using imperative sentences during teaching Russian language (in non-special faculties) - Հայրապետյան, Մարիա Սուրենի / Hayrapetyan Maria (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարան, 2015)
Среди безглагольных или неполных ситуативных побудительных предложений мы выделили типы субстантивных, адвербиальных, междометных и вокативных предложений / Հետազոտության նպատակներն են` 1) ուսուցման մեթոդական համակարգի համար լեզվաբանական հիմքի մշակումը, 2) խոսքային գործողությունների համարժեքության մեխանիզմենրի ձևավորումը, 3) հորդորական իմաստ արտահայտող միջոցների օգտագործման ուսուցման մեթոդական համակարգի հիմնավորումը, 4) հետադարձ կապ հաստատելու ձևերի սահմանումը / The relevance defines the aims of the research: 1) the development of the linguistic basis for the methodical system of teaching; 2) the development of the mechanisms to ensure the adequacy of students’ speaking; 3) the justification of the methodical system of teaching the use of means of expressing the semantics of imperativeness; 4) the determination of the means of providing feedback
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (ռուսաց լեզու)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ի. Տատկալո ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Տ. Ա. Բաբայան, Պ. Բ. Բալայան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 175 էջ, սեղմագիր` 22 էջ։