Синаптические процессы нейронах спинного мозга и черной субстанции на модели болезни паркинсона в условиях овариэктомии и протекции синэстролом / Պարկինսոնի հիվանդության մոդելում օվարէքտոմիայի և սինէստրոլի պրոտեկցիայի պայմաններում ողնուղեղի և սև նյութի նեյրոնների սինապտիկ պրոցեսները / Synaptic processes in neurons of the spinal cord and substantia nigra on the model of parkinson’s disease in combined with ovariectomy and protection with synoestrol - Հովսեփյան, Նանե Արայի / Hovsepyan Nane (ՀՀ ԳԱԱ Լ. Ա. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտ, 2015)
Сравнительный анализ импульсной активности одиночных МН и СМ нейронов SNc спустя 5 нед на модели БП в условиях OVX (61и 33 клетки, соответственно), выявил формирование возбудительных и депрессорных ответов в МН СМ на ВЧС Р, G, SNс и нейронах SNс при ВЧС СРu, исчисляемых на основе усредненного количества спайков (РЕТН) с пересчетом в межимпульсные интервалы и частоты в Гц (Frequency Average) / Կատարվել է ողնուղեղի ՇՆ և SNc մեկական իմպուլսային ակտիվության համեմատական անալիզ նորմայում (187 և 33 բջիջ համապատասխանաբար), OVX-ի պայմաներում (n=57), Պարկինսոնի հիվանդության (ՊՀ) մոդելի վրա OVX-ի պայմաններում 5 շաբաթ անց (168 և 135 բջիջ) / The comparative analysis of impulse activity of single SC MNs and SNc in norm (187 and 33 cells, respectively), in condition of OVX (n=57), on the model of Parkinson's disease (PD) in condition of OVX after 5 weeks (61 and 33 cells) and with protection by S later 5 weeks (168 and 135 cells) carried out
Գ.00.09 «Մարդու կենդանիների ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Լ. Ա. Օրբելու անվան Ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Լ. Մինասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ք. Վ. Ղազարյան, Խ. Հ. Նահապետյան ; Ատենախոսություն՝ 102 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology