Զորավար Անդրանիկը և հայ հեղափոխական շարժումը - Չելեպյան, Անդրանիկ / Chelepyan Andranik (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 1994)
Անդրանիկ Օզանյանը՝ /1865-1927/ «Քաջ Անդրանիկը» հայ-ազգային ազատագրական շարժման ամենաականավոր և սիրված դեմքերից մեկն է: Ժողովրրդին և հայրենիքին անմնացորդ նվիրված հայրենասերը իր մարտական և ազգային գործերով արժանավոր տեղ է գրավել հայ ժողովրդի փառավոր անցյալի պատմության մեջ / Андраник Озанян выдающийся деятель армянского освободительного движения конца 19 и первых двух десятилетий 20-го столетий
07.00.02 «Հայրենական սլատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1994 ; Աշխատանքը կատարվել է ԱՄՆ-ում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Գ. Ներսիսյան, Ա. Ս. Համբարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։