Պոտենցիալ կենսաբանական ակտիվությամբ օժտված միացությունների սինթեզը N, O, S-պարունակող հինգանդամանի հետերոցիկլերի հիման վրա / Synthesis of potentially biologically active compounds on the basis of n,o,s-containing five-membered heterocycle - Կնյազյան, Արամ Մնացականի / Knyazyan Aram (ՀՀ ԳԱԱ օրգանական և դեղագործական քիմիայի գիտատեխնոլոգիական կենտրոն, 2012)
Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի բարձր և երաշխավորված բերքի ստացումը մեր ժամանակներում հնարավոր դարձավ նրանց մշակման ինտենսիվ տեխնոլոգիաների կիրառմամբ հիմնված հանքային պարարտանյութերի և պեստիցիդների օգտագործման վրա / В настоящее время пестициды являются основными химическими средствами защиты культурных растений / Currently, pesticides are the main chemical means of cultivated plants protection
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա/ մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ,ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Փ. Ենգոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Գյուլնազարյան, Ա. Ի. Մարկոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry