Բաքվի նահանգի հայությունը XIX դարի երկրորդ կեսին և XX դարի սկզբներին (պատմաժողովրդագրական ուսումնասիրություն) - Ստեփանյան, Գևորգ Սրապիոնի / Stepanyan Gevorg (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2009)
Բաքվի նահանգի հայության պատմաժողովրդագրության գիտական ուսումնասիրությունն ունի արդիական-քաղաքական կարևոր նշանակություն / По данным летописных, лапидарных источников и многочисленных историко- археологических памятников, в Восточном Закавказье армяне жили с незапамятных времен, созидая на протяжении веков свою историю
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտոիտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Հարությունյան, Պ. Ա. Չոբանյան, Վ. Գ. Թունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 51 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History