Разработка средств повышения энергоэффективности базовых станций сетей сотовой связи / Բջջային կապի ցանցերի բազային կայանների էներգաարդյունավետության բարձրացման միջոցների մշակումը / Development of means to improve the energy efficiency of base stations in cellular networks - Այվազյան, Արմեն Գագիկի / Ayvazyan Armen (Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2024)
Целью диссертационной работы являются оценка энергопотребления BS современных сетей сотовой связи, исследование и разработка средств для повышения их энергоэффективности, в том числе с использованием систем солнечного электропитания / Ատենախոսության նպատակն էր գնահատել ժամանակակից բջջային կապի ցանցերի BS-ների էներգածախսը, հետազոտել դրանց էներգաարդյունավետոթթունը և մշակել բարձր էներգաարդյունավետություն ապահովող լուծումներ և միջոցներ, այդ թվում արևային էներգասնուցման համակարգերի կիրառմամբ / The aim of the dissertation is to assess the energy consumption of BS in modern cellular networks, as well as to research and develop means to improve their energy efficiency, including the utilization of solar power systems
Ե.12.03 «Հեռահաղորդակցական ցանցեր, սարքավորումներ և համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Խ. Խուդավերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ա. Գոմցյան, Ա. Կ. Ահարոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology