Քաղաքական փաստարկները Ղարաբաղյան հիմնախնդրի փաստաթղթերում և կարգավորման գործընթացում / Political arguments in the documents and in the regula iiin process of Karabakh problem - Փաշայան, Հրայր Աբրիկի / Pashayan Hrayr (ՀՀ ՊՆ Դր. Կանայանի անվան ազգային Ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2015)
Արդի աշխարհում սեփական իրավունքների և շահերի պաշտպանության հիմնական ուղիներից ու միջոցներից մեկը ընտրած դիրքորոշումը պնդելու ունակությունն է / Основной целью диссертации является выявление политических аргументов, содержащихся в ключевых документах по Каравахской провлеме / In today's world, one of the main ways to protect the own rights and interests is the ability to defend the own position
ԻԳ.00.01 «Քաղաքական գիտության պատմություն և տեսություն» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Սանասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ S. S. Քոչարյան, Հ. Ռ. Նիկողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science