Применение силиковысушенной амниотической мембраны при лечебно-пластических операциях на глазном яблоке и веках / Սիլիկոչորացված ամնիոտիկ թաղանթի կիրառումը ակնագնդի և կոպերի բուժա-պլաստիկ վիրահատությունների ժամանակ - Համբարձումյան, Անի Վեսպերի / Hambardzumyan Ani (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2010)
Одним из современных направлений офтальмологии является разработка методов пластической офтальмохирургии, которая выделилась как самостоятельное направление / Աշխատանքի մեջ ներգրավվել են 2005-2009 թթ. Ս. Վ. Մալայանի անվան ակնաբուժական կենտրոնի բորբոքային բաժանմունքում բուժված աչքի մակերեսի և կոպերի հիվանդությամբ տառապող 84 հիվանդ, որոնց կատարված է ամնիոտիկ մեմբրանի տրանսպլանտացիա
ԺԴ.00.19 «Աչքի հիվանդություններ» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի Գիտական Խորհրդի նիստում 2008թ. ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Մալայան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Շաքարյան, Ս. Ա. Բախշինովա ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀԱՆ ակադեմիկոս Ս. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences