Լեռնային Ղարաբաղի ինքնավար մարզը 1960-1988 թվականներին - Սարումյան, Նունե Պուշկինի / Sarumyan Nune (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2002)
Քսաներորդ դարի վերջին երկու տասնամյակները պատմական խոշոր իրադարձություններով հարուստ ժամանակահատվածներ էին ԽՍՀՄ ազգային գործընթացների և ազգամիջյան հարաբերությունների պատմության մեջ / Диссертационная работа посвящена раскрытию положения социально-экономических, культурно-политических предпосылок Нагорного Карабаха накануне национально-освободительного движения в период 1960-88 годов
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊՀ հայոց պատմության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Խուրշուդյան ; Գիտական խորհրդատու՝ Յ. Լ. Հովսեփյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Բ. Աբրահամյան, Ա. Գ. Դարբինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History