Հայոց տեղանունների բառակազմությունը - Պողոսյան, Նորայր Բերիկի / Poghosyan Norayr (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 1999)
V դարի և միջնադարի հայ մատենագիրներն իրենց երկերում տարբեր առիթներով անդրադառնում են հայոց տեղանունների քննությանը / В данной диссертации исследованы особенности словообразования армянских топонимов
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի հայոց լեզվի պատմության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Խ. Բարսեղյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ս. Հովսեփյան, Դ. Ս. Գյուրջինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics