Ցիկլոպրոպան և ցիկլոբութան պարունակող նոր միջատասպան միացությունների կառուցվածք-ակտիվություն կախվածության գնահատումը նատրիումական անցուղիների մոդելների միջոցով / Estimation of structure-activity relationships of new cyclopropane and cyclobutane containing insecticide compounds using the models of sodium channels - Վարդանյան, Արմեն Սիմոնի / Vardanyan Armen (ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ՊՈԱԿ, 2013)
Ժամանակակից հասարակության կողմից պեստիցիդների և դեղանյութերի լայն կիրառումը բերել է նրան, որ թիրախ հանդիսացող օրգանիզմների դիմադրողականությունը կրել է գենետիկական փոփոխություններ: Սա հսկայական վտանգ է ներկայացնում վարակիչ հիվանդությունների և գյուղատնտեսական վնասատուների դեմ պայքարի տեսակետից / Бислойные липидние мембраны, натриевые каналы, реконструирование, циклическая вольтамперметрия, константа диссоциации, автодок Vina, докинг анализ, циклопропановые инсектициды, циклобутановые инсектициды / The widespread use of insecticides and drugs by modern society led to genetic changes in the resistance of target organisms. This represents a great danger to the fight against infectious diseases and pests
Գ.00.14 «Կենսատեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է «Կենսատեխնոլոգիայի ԳՀԻ» ՓԲԸ-ում (ներկայում ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ; Գիտական ղեկավար` Ա. Ա. Համբարձումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Շահինյան, Հ. Կ. Կարագուլյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology