Разработка и обоснование параметров многофункциональной машины для измельчения различных кормов / Տարբեր կերերի մանրացման բազմաֆունկցիոնալ մեքենայի մշակում և պարամետրերի հիմնավորում - Գիշյան, Հովիկ Հմայակի / Gishyan Hovik (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2010)
Արտադրությունում գոյություն չունի որևէ մեքենա, որը կարողանա մանրացնել մի քանի տեսակի կերեր: Ուստի բոլոր կերերը մանրացնելու համար պետք է ձեռք բերել 3-4 մեքենա / В производстве не существует машин, которые могли бы измельчать несколько видов кормов. Поэтому для измельчения всех видов кормов необходимо доставать 3-4 машины
Ե.20.01 «Գյուղատնտեսական արտադրության մեքենայացում և մեքենաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Պ. Թարվերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ս. Բաբայան, Հ. Թ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ Շահումյանի «Ագրոսպասարկում» ԲԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology