Оптимизация диагностики и лечения фоновых заболеваний и предраковых состояний шейки матки / Արգանդի վզիկի ֆոնային հիվանդությունների և նախաքաղցկեղային վիճակների ախտորոշման և բուժման օպտիմալացումը / Optimization of diagnosis and treatment of diseases of background and precancerous cervical conditions - Հարությունյան, Արմինե Գագիկի / Harutyunyan Armine (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2011)
На сегодняшний день во всем мире рак шейки матки (РШМ) занимает четвертое место по распространённости среди онкологических заболеваний женщин после рака молочных желез, легких, желудка / Կանանց ուռուցքային հիվանդությունների շարքում արգանդի պարանոցի քաղցկեղն իր տարածվածությամբ զբաղեցնում է չորրորդ տեղը կրծքագեղձի, թոքերի, ստամոքսի քաղցկեղից հետո և երկրորդ տեղը իգական սեռական օրգանների չարորակ նորագոյացությունների կառուցվածքում (էնդոմետրիումի քաղցկեղից հետո), չնայած 15-54 տարիքային խմբում այն առաջատարն է / Among the oncological diseases in women cervical cancer occupies the fourth place after mammary gland, lung and stomach cancers and the second place in the structure of femalegenital organs' oncological diseases (after endometrium cancer) , though it is the leading one in 15-54 age group
ԺԴ.00.01 «Մանկաբարձություն և գինեկոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Պերինատոլոգիայի, մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ռ. Ա. Աբրահամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Ջիլավյան, Լ. Ռ. Աբրահամյան, Տ. Կ. Դավթյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մոր և մանկան առողջության պահպանման գիտահետազոտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 41 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences