Բանկային համակարգի իրացվելիության հիմնախնդիրները ՀՀ-ում / Liquidity problems of banking system in the republic of Armenia - Գրիգորյան,Գագիկ Ամատունու / Grigoryan Gagik (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան., 2013)
2007 թ-ի ամռանը սկսած միջազգային ֆինանսատնտեսական ճգնաժամը փոխեց բանկային համակարգի վերաբերյալ նախկին բոլոր պատկերացումները: Բազելյան կոմիտեի կողմից պատրաստված Բազել I և Բազել II փաստաթղթերը, որոնք թվում է թե կարգավորում էին միջազգային բանկային համակարգը սկսած 1988 թ-ից, անզոր էին հաղթահարել ճգնաժամի առաջադրած խնդիրները / Финансовый кризис, который начался в 2007-ом году изменил стереотипы, которые ранее существовали для регулирования коммерческих банков. Это был не просто финансовый кризис, он стал первым глобальным кризисом системы регулирования, так как коммерческие банки, которые соответствовали требованиям Базель II, и которые имели адекватный коэффицент капитала, объявили о банкротстве / The financial crisis which started in 2007 has changed the stereotypes and perception which previously existed for the commercial banks. Basel I and Basel II. which were regulating international banking system starting from 1988, were unable to overcome problems that rose as a result of this financial crisis
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան_2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-Ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Մ. Սանդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Բ. Սալնազարյան Գ. Ա. Մաչանյան ; Առաջատար կազմակերպություն Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics