Оценка геотехнической уязвимости южных берегов Каспийского моря / Կասպից ծովի հարավային ափերի գեոտեխնիկական խոցելիության գնահատումը / Beach geotechnical hazard vulnerability assessment in the southern coasts of the Caspian Sea - Բարիմանի, Համեդ / Barimani Hamed (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2012)
Сейсмическая опасность и вероятность развития опасных экзогенных геологических процессов в южных районах Каспийского моря очень высока / Կասպից ծովի հարավային տարածաշրջանում սեյսմիկ վտանգի պոտենցիալը, ինչպես նաև վտանգավոր էկզոգեն երկրաբանական երևույթների առաջացման հավանականությունը շատ բարձր են / The potential of seismic hazards is very high in the southern regions of the Caspian Sea. And probability for development of hazardous exogenic geological processes is very high in this region
ԻԴ.01.03 «Ընդհանուր երկրաբանություն, հիդրոերկրաբանություն, ճարտարագիտական երկրաբանություն» մասնագիտությամբ երկրաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Հ. Հայրոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Գ. Գևորգյան, Վ. Ս. Խոնդկարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Լեռնամետալուրգիայի ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science