Պոմիդորի սելեկցիոն նոր ելանյութի ուսումնասիրում, գնահատում և ընդգրկում սելեկցիայում / Study, assessment and usage of new initial material for tomato breeding programs - Գևորգյան, Էմիլ Ֆեդիայի / Gevorgyan Emil (Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2015)
Հայաստանի Հանրապետության ագրարային համակարգում վերջին տարիներին զգալիորեն ավելացել է բանջարային մշակաբույսերի և մասնավորապես պոմիդորի ցանքատարածությունների տեսակարար կշիռը / Томат является одной из основных овощных культур. Такому широкому распространению томата способствовали его ценные пищевые свойства (сахара, кислоты, белки, минеральные и пектиновые вещества, витамины С, A, В1, B2 и др) / Tomato is one of the leading vegetable crops. Due to its valuable nutritional properties, related to the contents of sugar, proteins, mineral and pectin substances, vitamins (C, A, В1, B2) etc, it is among the most widely cultivated crops
Զ.01.02 «Բուսաբուծություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատավել է ՀՀ ԳՆ բանջարաբոստանային և տեխնիկական մշակաբույսերի գիտական կենտրոնի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ս. Մարտիրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Հ. Եդոյան, Ռ. Ռ. Մխիթարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture