Գազել ընտանիքի ավտոբուսների ակտիվ անվտանգության բարելավում արգելակային համակարգի հաղորդակի աշխատանքային բնութագրերի լավարկման եղանակով - Թունյան, Վահե Ռուլեսի / Tunyan Vahe (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2010)
Ավտոտրանսպորտային միջոցների երթևեկության անվտանգությունը համարվում է համամարդկային հիմնախնդիր, որի բարելավմանն են ուղղված աշխարհի գիտնականների տարաբնույթ և բազմակողմ հետազոտություններ՝ կազմակերպական, տեխնիկական, սոցիալ-բարոյական, տնտեսական և այլ ուղղություններով / Целью диссертационной работы является повышение активной безопасности автобуса путем улучшения показателей эксплуатационной надежности тормозной системы
Ե.05.01 «Ավտոմեքենաներ և տրակտորներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ա. Բազիկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Սարգսյան, Օ. Ս. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology