Ֆրանսիայի քաղաքականությունը աֆրիկյան նախկին գաղութներում 1961-1991թթ / France's policy in the former african colonies in 1961-1991 - Հարությունյան, Ժաննա Հարությունի / Harutyunyan Zhanna (Երևանի պետական համալսարան, 2022)
Թեմայի արդիականությունը պայմանավորվում է այն փաստով, որ նախկին գաղութներում համագործակցության մեխանիզմների ձևավորումը և նորանկախ պետությունների հետ հարաբերությունների կարգավորումը, իսկ այդ ճանապարհին առաջ քաշված մեխանիզմներն ու մեթոդները, որոնք 1961-1991թթ. Ֆրանսիայի արտաքին քաղաքականության հիմնական ուղղություններից էին, ընկած են մերօրյա Ֆրանսիայի արտաքին քաղաքականության հիմքում, ուստի դրանց ուսումնասիրումը կարևոր է հասկանալու և գնահատելու Ֆրանսիայի այժմյան արտաքին քաղաքական ռազմավարությունը / Актуальность темы определяется тем, что формирование механизмов сотрудничества в бывших колониях и регулирование отношений с новыми независимыми государствами, a также выдвигаемые на этом пути механизмы и методы, которые в 1961-1991 годах были одним из основных направлений внешней политики Франции, составляют основу ее сегодняшней внешней политики, поэтому их изучение важно для понимания и оценки современной внешнеполитической стратегии Франции / The relevance of the topic is determined by the fact that the formation of cooperation mechanisms in the former colonies and the regulation of relations with the new independent states, as well as the mechanisms and methods put forward along this path, which in 1961-1991 were one of the main directions of France's foreign policy, form the basis of its current foreign policy, so their study is important for understanding and evaluating the modern foreign policy strategy of France
ԻԳ.00.04 «Միջազգային հարաբերություններ» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2022 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊՀ միջազգային հարաբերությունների և դիվանագիտության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Գ. Ավագյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ալեքսանյան, Մ. Սողոմոնյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science