Умственное развитие детей старшего дошкольного возраста и роль общения в этом процессе / Ավագ նախադպրոցական տարիքի երեխաների մտավոր զարգացումը և շփման դերը այդ գործընթացում - Գևորգյան, Սրբուհի Ռաֆիկի / Gevorgyan Srbuhi (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 1995)
Для современной теории практики обучения становится актуальной проблемой активизации умственных способностей учащихся всех рангов, как основа активной жизнедеятельности граждан нового общества, требующего от них инициативности, находчивости, самостоятельности, высокого уровня мыслительной практической активности / Սեղմագրում ամփոփված են ավագ նախադպրոցական տարիքի երեխաների մտավոր զարգացմանը ծառայող հաղորդակցման (շփում) գործընթացի կազմակերպման շնորհիվ այդ զարգացման բարձր մակարդակը ապահովող գիտափորձարարական հետազոտության հիմնական արդյունքները
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1995 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի Խ. Աբովյանի անվան մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ա. Ալեքսանդրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Մանուկյան, Լ. Թորգոմյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy