Научные основы экологически безопасного управления стойкими органическими загрязнителями в РА / Կայուն օրգանական աղտոտիչների էկոլոգիապես անվտանգ կառավարման գիտական հիմունքները Հայաստանի Հանրապետությունում / Scientific grounds for environmentally sound management of persistent organic pollutants in the RA - Ալեքսանդրյան, Անահիտ Վալիկի / Aleksandrayan Anahit (ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոն, 2010)
Одна из глобальных проблем современности, тесно связанная с проблемой обеспечения устойчивого развития Армении это защита окружающей среды населения от воздействия стойких органических загрязнителей (СОЗ), особенно, диоксинов / Արդի ժամանակաշրջանի գլոբալ հիմնախնդիրներից մեկը, որը սերտորեն կապված է ՀՀ կայուն զարգացման ապահովման հիմնախնդրի հետ, դա շրջակա միջավայրի և բնակչության պաշտպանությունն է կայուն օրգանական աղտոտիչների /ԿՕԱ/, հատկապես, դիօքսինների ներգործությունից / Nowadays one of the global problems closely connected with the challenge of ensuring the sustainable development of Armenia is protection of the environment and general population against the impacts of persistent organic pollutants (POPs), especially dioxins
Գ.00.11 «Էկոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Կենդանաբանության և հիդրոէկոլոգիայի գիտական կենտրոնում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Վ. Գրիգորյան, Խ. Խ. Խամիդուլինա, Մ. Ա. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 51 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology