Հայ պատմագիտությունը 19-րդ դարի վերջին քառորդին / Armenian historical thought during the last quarter of the 19th century - Աբգարյան, Արմեն Արամայիսի / Abgaryan Armen (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2012)
19-րդ դարի 80-90-ական թվականներին հայ հասարակական-քաղաքական մտքի և պատմագիտության զարգացման ընթացքը որոշակի նշանակություն ունեցավ հայ ժողովրդի՝ հանուն ազգային ինքնուրույնության պայքարի անշեղ ուղիների որոնման և իրացման ճանապարհին / В диссертации исследуется развитие направлений армянской исторической мысли в последней четверти 19-го века / Every new generation of historians starts at the zenith of progress where the previous generation has stopped
Է.00.05 «Պատմագրություն, աղբյուրագիտություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ս. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ա. Մուրադյան, Պ. Հ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics