Հայաստանի Հանրապետության հարաբերությունները եվրոպական կառույցների հետ և համագործակցության հիմնական ծրագրերը / The relations of the republic of armenia with european institutions and main programs of cooperation - Խեմչյան, Հայկ Ալեքսանդրի / Khemchyan Hayk (ՀՀ ՊՆ Դ. Կանայանի անվան ազգային ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2012)
Հայաստանի Երրորդ Հանրապետությունը՝ անկախացումից ի վեր որդեգրեց եվրոպական կառույցների հետ մերձեցման և եվրոպական ինտեգրման արտաքին քաղաքականություն: Ժամանակի ընթացքում Հայաստան - եվրոպական կառույցներ հարաբերությունները կրեցին որոշակի փոփոխություններ, քանի որ անկախացումից անմիջապես հետո Եվրոպան չէր շտապում սերտ հարաբերություններ հաստատել Հայաստանի, ինչպես նաև նորանկախ մյուս պետությունների հետ՝ կապված այդ երկրների որոշակի խնդիրների հետ / Основной задачей диссертационного исследования сделать всестороннее научное исследование отношений Республики Армения с европейскими институтами в 1991-2011гг., определить их значение для обеих сторон, a также исследовать процесс укрепления и расширения европейского вектора внешней политики Республики Армения / The main goal of the research is to make a comprehensive scientific study of the relations between the Republic of Armenia with European institutions in 1991-2011, to determine their importance for both sides and do the research the strengthening and expanding the European vector of foreign policy of the Republic of Armenia
ԻԳ.00.04 «Միջազգային հարաբերություններ» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ջ. Կիրակոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. Ավագյան, Ա. Վ. Կարապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Պատմության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science