Աշխատանքի շուկայի ձևավորումը և զբաղվածության բարձրացման ուղիները Արարատյան հարթավայրի գյուղական բնակավայրերում - Միրզոյան, Լևոն Էդուարդի / Mirzoyan Levon (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 1998)
Զարգացած հասարակության մեջ աշխատանքային ռեսուրսների և ընդհանրապես աշխատանքի շուկայի սահմանների և հնարավորությունների որոշումն ու ճշզրտումը, հանրապետության և նրա առանձին տնտեսական շրջանների համար զբաղվածության և նրանց սոցիալ-տնտեսական զարզացման առավել արդյունավետ պետական քաղաքականության մշակման, մասնավորապես լեռնային, կտրված և սահմանամերձ գյուղական բնակավայրերի ամրապնդման, հանրապետության հիմնական գյուղատնտեսական շրջանների աշխատուժի առավել լիարժեք օգտագործման կարևորագույն նախապայմանն է / В диссертационной работе представлено состояние использования трудовых ресурсов села во вновь образованном рынке труда, что позволит решить вопросы наилучшего обеспечения занятости сельского населения более эффективного использования труда
Ը.00.02 «Տնտեսության և նրա ճյուղերի էկոնոմիկա, կազմակերպում և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստինանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳՆ գյուղատնտեսության էկոնոմիկայի գիտահետազոտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Լ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յ. Մ. Սուվարյան, Ռ. Ս. Եգանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայկական գյուղատնտեսական ակաղեմիա ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics