Теоретические и технологические основы повышения несущей способности тяжелонагруженных резьбовых соединений / Ծանրաբեռնված պարուրակային միացությունների կրողունակության բարձրացման տեսական և տեխնոլոգիական հիմունքները - Բաբայան, Սեմյոն Հմայակի / Babayan Semyon (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2010)
Из разъемных соединений, применяемых в различных отраслях современной техники, наиболее распространенными являются резьбовые, от которых зависят надежность и работоспособность всей системы (машины, агрегата, технологической установки и др.) / Ատենախոսությունը նվիրված է ծանրաբեռնված գլանական և կոնական պարուրակային միացությունների ամրության և կրողականության բարձրացման, ինչպես նաև հերմետիկության ապահովման նպատակով պարուրակի անվանական չափերից շեղման և կիրառվող մեթոդների ճշտմանը
Ե.02.01 «Մեքենագիտություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Գրիգորյան ; Հ. Գ. Շեկյան, Մ. Գ. Ստակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 32 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology