Երևան քաղաքի դպրոցների առաջին դասարաններում սովորող աշակերտների առողջական վիճակի և ուսումնական պրոցեսի հիգիենիկ գնահատականը / Hygienic assessment of health state of the first grade schoolchildren and studying process in the schools of the city of Yerevan - Մկրտչյան, Արմեն Միշայի / Mkrtchyan Armen (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2016)
Դպրոցական կրթությունը ցանկացած մարդու կյանքի ամենակարևոր և երկարատև (12 տարի) էտապներից է և մեծ դերակարարություն ունի ինչպես մարդու անհատական զարգացման, այնպես էլ պետության հարատև զարգացման հարցում / Школьное обучение является одним из важнейших и долгосрочных этапов жизни любого человека / School education is one of the most significant and long-lasting life phases in the life of any human being
ԺԴ.00.05 «Հիգիենա, մասնագիտական ախտաբանություն և թունաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում 20.01.2010թ. (արձանագրություն թիվ 27) ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ռ. Ավետիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Կ. Ավագյան, Ն. Ս. Թադևոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences