Հովհաննես Օձնեցու երկերի լեզուն - Ներսիսյան, Վարսիկ Արմենի / Nersisyan Varsik (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2009)
Ուսումնասիրության նպատակն է տալ Օձնեցու երկերի լեզվի ընդհանուր բնութագիրը, միաժամանակ պարզել, թե որքանով է հեղինակը կրել հունաբան հայերենի ազդեցությունը և որքանով է հարազատ մնացել դասական գրաբարի իրողություններին / Цель диссертационной работы - дать общую характеристику языка сочинений Ованеса Одзнеци, выяснить, насколько автор испытал на себе влияние грекофильской школы, в какой степени остался верен реалиям классического армянского языка
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Գ. Համբարձումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ L. Մ. Խաչատրյան, Ա. Լ. Յուզբաշյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics