Շինանյութերի արտադրության արդյունավետության բարձրացման հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում - Թամարյան, Գևորգ Գրիգորի / Tamaryan Gevorg (ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2006)
Հետազոտության թեմայի արդիականությունը պայմանավորված է շինանյութերի արտադրության ժամանակակից խնդիրների բացահայտման, դրանց արդյունավետ լուծման և կառավարման, շինանյութերի տեսականու հիմնավորման, շուկայավարման ժամանակակից սկզբունքների վրա հիմնված ապրանքների մրցունակության, շահութաբերության ապահովման անհրաժեշտությամբ / Актуальность темы исследования обусловлена необходимостью выявления современных проблем в производстве стройматериалов, их эффективного решения и управления, обоснования ассортимента стройматериалов, обеспечения конкурентоспособности, прибыльности продукции на основе современных принципов маркетинга
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ս. Ավագյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Մարկոսյան, Ս. Հ. Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics