Բեռնատար ավտոմոբիլի կրող համակարգի լարվածադեֆորմացիոն վիճակի գնահատում և բարելավման միջոցառումների մշակում / Evaluation of the stress strained state of the truck carrying system and the development of its improvement measures - Զաքարյան, Լևոն Հովհաննեսի / Zakaryan Levon (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2012)
Շահագործման ընթացքում բեռնատար ավտոմոբիլների կրող համակարգերը ենթարկվում են բարդ բեռնավորումների, ուստի նախագծման ժամանակ դրանց ներկայացվում են անհրաժեշտ ամրության և կոշտության բարձր պահանջներ, որոնց կատարման համար կարևոր նշանակություն ունեն կրող համակարգերի կառուցվածքային առանձնահատկությունները / На дорогах, характерных горной местности, которые составляют значительную часть системы автомобильных дорог Республики Армения, несущие системы грузовых автомобилей в течение эксплуатации подвергаются изменяющимся в широком диапазоне нагрузкам, которые могут стать причиной сокращения срока безотказной эксплуатации несущей системы, образованию разрушений и остаточных деформаций на наиболее нагруженных участках / On the roads, typical of highlands, which constitute a significant part of the highway system of the Republic of Armenia, the truck carrying system in operation undergoes changing in a wide range loading which can cause a reduction in time of trouble-free operation of the carrying system, the formation and destruction of residual strains in the most loaded areas
Ե.05.01 «Ավտոմեքենաներ և տրակտորներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (ՀՊՃՀ) ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Վ. Մուսայելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Մ. Սարգսյան, Վ. Ա. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology