Համաճարակաբանական հսկողության հիմնական սկզբունքները ներհիվանդանոցային ինֆեկցիաների նկատմամբ բազմապրոֆիլ ստացիոնարում - Սարգսյան, Անահիտ Սմբատի / Sargsyan Anahit (ՀՀ ԱՆ Ս. Ք. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2004)
Ներհիվանդանոցային ինֆեկցիաների (ՆՀԻ) կանխարգելման խնդիրները բոլոր երկրներում բժշկագիտության զարգացման բոլոր փուլերում համարվել են և այսօր էլ մնում են առողջապահությանը հուզող առաջնահերթ և բարդ հիմնահարցերից մեկը / Борьба с внутрибольничными инфекциями (ВБИ) представляет одну из важнейших проблем современного здравоохранения
ԺԴ.00.16 «Համաճարակաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ՀՀ ԱՆ Ա. Բ. Ալեքսանյանի անվան համաճարակաբանության, վիրուսաբանության և բժշկական մակաբուծաբանության ԳՀԻ գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Գ. Բ. Ղուկասյան, Հ. Մ. Քուշկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Դավիդյանց, Ն. Մ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences