Ծառայությունների համաշխարհային շուկայում ՀՀ մասնակցության ընդլայնման ուղիները - Սարգսյան, Արսեն Արմենի / Sargsyan Arsen (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2010)
Աշխատանքի նպատակը՝ ծառայությունների միջազգային առևտրի զարգացման ժամանակակից միտումների և դրանց կարգավորման մեխանիզմի, ծառայություններ առևտրի գլխավոր համաձայնագրի շրջանակներում ստանձնած պարտավորությունների իրացման, ՀՀ ծառայությունների արտահանման և ներմուծման կառուցվածքի կատարելագործման և արդյունավետության բարձրացման վերլուծությունն է, ինչպես նաև քննարկվող ոլորտում ազգային արտաքին տնտեսական ներուժի խթանման գերակա ուղղությունների հիմնավորումը / В диссертации исследованы возможности и предпосылки динамичного развития отечественного рынка услуг с целью поддержания устойчивого баланса интересов между отечественными и иностранными поставщиками услуг, обеспечения полноценной конкурентной среды
Ը.00.06 «Համաշխարհային տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Զ. Ա. Թադևոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Թ. Շ. Թորոսյան, Ա. Կ. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics