Структурный синтез, моделирование и оптимальное проектирование гибридных манипуляционных систем с макро- и микроступенями / Մակրո և միկրոաստիճաններով հիբրիդային մանիպուլյացիոն համակարգերի կառուցվածքային սինթեզը, մոդելավորումը և օպտիմալ նախագծումը / Modeling, structural synthesis and optimal design of hybrid manipulation systems with macro and micro levels - Գալոյան, Հրայր Ալբերտի / Galoyan Hrayr (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2023)
Современный технический прогресс сопровождается расширением применения роботизированных устройств в микроэлектронике, микробиологии, микрохирургии и других ведущих областях, что создает потребность в повышении точности и увеличении рабочего пространства манипуляционных систем / Ատենախոսական աշխատանքի նպատակն է մակրո և միկրոաստիճաններով հիբրիդային մանիպուլյացիոն համակարգերի ու դրանց բաղադրամասերի կառուցվածքային սինթեզը, մոդելավորումը և օպտիմալ նախագծումը. ինչպես նաև գերճշգրիտ միկրոմանիպուլյատորների մոդելավորման և օպտիմալ նախագծման մեթոդների զարգացումը հետազոտման օբյեկտների առանձնահատկություններին համապատասխան / The aim of the thesis is the structural synthesis, modeling and optimal design of macro- and micro-level hybrid manipulation systems and their components, as well as the development of high-precision micromanipulator modeling and optimal design methods in accordance with the characteristics of the research objects
Ե.02.01 «Մեքենագիտություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանի (ՀԱՊՀ) գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Գ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Գ. Ստակյան, Ս. Հ. Ջիլավյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology