Թույլ տեսնող երեխաների տեսողական ընկալման զարգացումը խաղի ժամանակ - Մարության, Մարինե Կառլենի / Marutyan Marine (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Հետազոտության արդիականությունը: Տեսողական ընկալման զարգացումը երեխաների համար ունի կարևոր նշանակություն: Տեսողական համակարգի անբավարար զարգացումը էականորեն դժվարացնում է թույլ տեսնող երեխաների ուսումնական գործընթացը, ակնառու նյութի ճիշտ ու արագ ընկալումը, միկրո միջավայրում և մակրո տարածության մեջ կողմնորոշվելը (Մ. Ի. Զեմցովա, 1956, Ռ. Ն. Ազարյան, 1978, 1990, Լ. Ի. Պլակսինա, 1998, Բ. Կ. Տուպոնոգով, 2004 և ուրիշներ) / Развитие зрительного восприятия для слабовидящих детей имеет исключительно важное значение как в период школьного обучения, так и в повседневной жизни
ԺԳ.00.03 «Հատուկ մանկավարժություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ն. Ազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Հարությունյան, Հ. Ռ. Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy