Պարթևերեն արձանագրությունների բառապաշարը - Չարչյան, Թադևոս Կառլենի / Charchyan Tadevos (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2007)
Սույն ատենախոսության նպատակն է տեքստերի սկզբնաղբյուրների, դրանց շուրջ կատարված աշխատությունների հիման վրա իրականացնել աշխատանքում բերված վայրերից հայտնաբերած պարթևալեզու հուշարձանների լեզվական ողջ կորպուսի, դրանց աղբյուրային վկայվածության ուսումնասիրությունը / Представляемая диссертация основана на материале источников парфянского языка, который засвидетельствован на остраках, фрагментах глиняных сосудов, пергаментах, оттисках печатей, надписях. Данная работа представляет собой сравнительный, словарный, и содержательно-смысловой анализ упомянутых источников, a также приводит их полный словарный состав
Ժ.02.06 «Ասիայի հին և նոր լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Վ. Մելիքյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ս. Ղազարյան, Վ. Ս. Ոսկանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics