Լազերային լիպոսակցիա կատարման ցուցումների համակարգումը և արդյունավետության գնահատումը / Coordination indications for laser liposuction and impact assessment - Մկրտչյան, Վիլեն Գագիկի / Mkrtchyan Vilen (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2016)
Ըստ գրականության տվյալների ճարպի հեռացումը լիպոսակցիայի մեթոդով եղել և մնում է ավելորդ կուտակումներից ազատվելու ամենաարմատական եղանակը, որը թույլ է տալիս կարճ ժամանակահատվածում ստանալ նկատելի դրական արդյունքներ ինչպես մարմնի ուրվագծերի փոփոխության, այնպես էլ հետագայում նրանց մարմնի քաշի նվազեցման համար պայմանների ստեղծմամբ / В современной пластической хирургии одним из актуальных направлений исследований является изучение способов коррекции контуров тела при избыточном весе или с жировыми отложениями в разных анатомических зонах тела / The urgency of the problem. In modern plastic surgery one of the important directions of research is the study of methods of body contours correction with excess weight or fat deposits in different anatomical areas of the body
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Միրիջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ա. Բարսեղյան, Կ. Ա. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Սուրբ Գրիգոր Լուսավորիչ» բժշկական կենտրոն ; Ատենախոսություն՝ 116 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences