Բուսաբուծական մթերքների արտադրության և բաշխման տնտեսավիճակագրական վերլուծությունը (ՀՀ նյութերով ) - Ալեքսանյան, Արմեն Գագիկի / Aleqsanyan Armen (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ, 2006)
Շուկայական հարաբերություններին անցման գործընթացը Հայաստանում սկսվեց գյուղատնտեսությունից «Գյուղացիական և գյուղացիական կոլեկտիվ տնտեսությունների մասին» Գերագույն խորհրդի կողմից ընդունված օրենքով և դրա կիրառումով: Այս օրենքի կիրառումն իրականացվեց 1991թ. մարտ-մայիս ամիսներին, որի ընթացքում և հետագա մեկ տարում լուծարվեցին ՀՀ բոլոր գյուղատնտեսական ձեռնարկություններն ու մեքենա-տրակտորային կայանները / Аграрный сектор сельского хозяйства в экономике Армении занимает особое место. Его роль заключается в производстве продуктов питания и сельскохозяйственного сырья, с исползованием процесса естественного воспроизводства
Ը.00.05 «Հաշվապահական հաշվառում և վիճակագրություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսության ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Մ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Գ. Ճուղուրյան, Ա. Ա. Բախչագուլյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics