Ամուսնությունը և հարսանիքը հայոց մեջ՝ ըստ մատենագրական աղբյուրների (V-XVIII դդ.) / Marriage and wedding rituals among Armenians according to the literary sources (5th-18th) centuries - Մխիթարյան, Անահիտ Ռոբերտի / Mkhitaryan Anahit (ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ, 2014)
Թե հին ժամանակներում և թե միջնադարում ու հետագա բոլոր ժամանակներում ամուսնությունն օրինականացվել է մի շարք ծիսական արարողություններով և դրանց հետ կապված բազմաթիվ ծեսերով ու ծիսա-հմայական գործողություններով / В данном исследовании обобщены данные почерпнутые из средневековых печатных изданий и рукописных источников, в которых сохранились сведения о церковном обряде венчания и народных церемониях связанных со свадьбой / This study concerns medieval manuscript and printed sources of the 5th - 18th centuries in which Church and folk ceremonies related with wedding ritual have been preserved: the Canon of Wedding, connections between Church and folk wedding ceremonies, as well as commentaries of the Canon of Wedding and its canonic norms
Է.00.04 «Ազգագրություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Հ. Աբրահամյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Սահակյան, Ա. Ա. Ստեփանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Սարդարապատի հերոսամարտի հուշահամալիր, Հայոց ազգագրության և ազատագրական պայքարի պատմության ազգային թանգարան ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History