Некоторые клинико-биохимические аспекты патогенеза миомы матки / Արգանդի միոմայի ախտածնության որոշ կլինիկա-կենսաքիմիական ասպեկտները - Ստեփանյան, Անահիտ Ջեմիկի / Stepanyan Anahit (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2011)
Миома матки (MM) относится к наиболее часто встречающимся доброкачественным опухолям половых органов женщин всех возрастных периодов и занимает значительное место среди патологии репродуктивной системы / Աշխատանքը նվիրված է արգանդի միոմայի ախտածնության թաղանթային ասպեկտների ուսումնասիրությանը՝ կենսաթաղանթների լիպիդային և սպիտակուցային բաղադրամասերի որակական ու քանակական կազմի, ֆոսֆոինոզիտիդային ազդանշանային համակարգի և թաղանթակապված ֆերմենտային համակարգերի ակտիվության որոշման ճանապարհով / This work is devoted to the study of membrane aspects of uterus myoma pathogenesis with the help of estimation of qualitative and quantitative contents of biomembranes lipid and protein components, and identification of the activity of phosphoinositide signal system and membrane-bound enzymatic systems
ԺԴ.00.01 «Մանկաբարձություն և գինեկոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ՀՀ մոր և մանկան առողջության պահպանման գիտահետազոտական կենտրոնի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Գ. Օկոև ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ա. Բեգլարյան, Մ. Ի. Աղաջանով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ պերինատոլոգիալի, մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences