Основные геоэкологические задачи распространения тяжелых металлов в окружающей среде и пути их решения / Շրջակա միջավայրում ծանր մետաղների տարածման երկրաբնապահպանական հիմնախնդիրները և դրանց լուծման ուղիները / Basic geoecological objectives of distribution of heavy metals in the environment and ways of their solution - Սուքիասյան, Աստղիկ Ռաֆիկի / Sukiasyan Astghik (Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2020)
Охрана окружающей среды от загрязнений является важнейшей задачей в сфере обеспечения безопасности жизнедеятельности и развития общества / Աշխատանքի նպատակն է՝ բացահայտել Հայաստանի մի շարք տարածաշրջաններում որոշ ծանր մետաղների միգրացիան ջուր-հող-բույս համակարգում, շրջակա միջավայրը ծանր մետաղներով աղտոտվածության պայմաններում բույսերի հարմարվողականության մեխանիզմների ուսումնասիրությունը, ջրակլանման և գոլորշիացման ինտենսիվության փոփոխության ժամանակ բույսերի կողմից ծանր մետաղների կլանման և կուտակման յուրահատկությունների գնահատումը / Environmental protection from pollution isthe most important task in the field of ensuring the safety of life and the development of society
ԻԴ.04.01 «Երկրաբնապահպանություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գի աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Գ. Պ.Փիրումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Շ. Ալավերդյան, Օ. Մ. Իուլդոշովա, Ս. Ս. Հայրապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Բարձրագույն կրթության դաշնային պետական ինքնավար ուսումնական հաստատություն «Ռուսաստանի ժողովուրդներ բարեկամության համալսարան», Էկոլոգիայի ֆակուլտետ ; Սեղմագիր՝ 37 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science