Оптимизация лечения больных с симптомами нижних мочевых путей при доброкачественной гиперплазии предстательной железы с сопутствующими гормонально-метаболическими нарушениями / Շագանակագեղձի բարորակ գերաճով պայմանավորված ստորին միզուղիների ախտանիշներով և ուղեկցվող հորմոնանյութափոխանակային խանգարումներով հիվանդների բուժման օպտիմիզացիան - Գևորգյան, Ներսես Կարլենի / Gevorgyan Nerses (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2005)
Симптомы нижних мочевых путей, связанные с доброкачественной гиперплазией предстательной железы (CHMI//ГТЖ), являются наиболее часто встречающимися заболеваниями мочеполовой системы у пожилых мужчин / Հայաստանի Հանրապետությունում շականակագեղձի բարորակ հիպերպլազիայով պայմանավորված ստորին միզուղիների ախտանիշներով (ՍՄԱ/ՇԲՀ) հիվանդների քանակը, ուրոլոգիական պրակտիկայում, օրեցօր ավելանում է, իսկ խնդիրը դառնում է չափազանց կարևոր / The peculiarities of clinical manifestation and indicators of homeostasis were studied in patients with lower urinary tract symptoms/ benign prostate hyperplasia (LUTSI ВРН) associated with hormonal - metabolic disorder (HMD)
ԺԴ.00.21 «Որոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Գ. Աղաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Մուրադյան, Գ. Ա. Ղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Սուրբ Գրիգոր Լուսավորիչ» բժշկական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences